5 augustus 2016

Echt: ik heb er een paar jaar op moeten wachten, maar vandaag was het eindelijk dan weer zover: ik heb een huid van een Schotse Hooglander op de site kunnen zetten. Bekijk 'm hier! De koe heeft aan het Lauwersmeergebied geleefd en de huid is in Bolsward, bij de firma van Buren, gelooid. Het is dus een 100% Nederlands product. Het is een prachtige koeienhuid met echt vol, lang haar. De kleur is heel kenmerkend voor dit soort dieren: vossenbruin, hier en daar kastanje.

Ik ben zoooo benieuwd bij wie hij straks een mooie plek in het interieur krijgt...


22 maart 2016

Vandaag was het kleinere spul aan de beurt. Om te beginnen staat er weer enkele nieuwe kalfsvellen hier - en vele nieuwe geitenhuiden hier.Ze hebben allemaal een neutrale geur en zeer soepel leer. Zowel de geiten- als de kalfshuiden zijn zeer geschikt als decoratie. Ze staan fantastisch op een grote, houten tafel. Of wat dacht u van een vel op de overloop..? Ook echt helemaal top.


7 maart 2016

Loop ik achter met deze blog of loop ik achter..? Tjonge jonge. In de tussentijd heb ik de koeienhuiden al vele malen aangevuld met nieuwe huiden en ook vandaag was het raak. Bekijk de nieuwste huiden van damherten, kalfshuiden en rendiervachten. Vandaag nieuw online geplaatst.


30 december 2015

Op de valreep van het oude jaar heb ik zojuist nog snel de kalfshuiden aangevuld met enkele nieuwe exemplaren. Gisteren deed ik al hetzelfde met de koeienhuiden. Er is weer van alles wat: van koeienhuiden in bijzondere tinten (denk: taupe, muisgrijs...) tot de klassieke zwart-witte huiden. En vergeet de prachtige driekleurigen niet!


13 december 2015

Oh jee, ik loop maaaaanden achter. En dat terwijl ik wekelijks nieuwe huiden en vachten online zet...! Deze maand staan onze koeienhuiden in vtwonen en Libelle, ook onze schapenvachten kunt u in meerdere tijdschriften tegenkomen. Leuk! Leuk! Leuk!


26 augustus 2015

Vandaag zijn de rendieren aan de beurt. Over een uurtje ongeveer staan er elf nieuwe rendierhuiden op de site. En oooooh, wat zijn ze moooooi! Ik heb lichte en donkere rendierhuiden. Voor elk wat wils, zou ik zo denken.


25 augustus 2015

Vandaag is de looier geweest om vele tientallen nieuwe koeienhuiden te brengen. Om ze mooi te kunnen fotograferen, heb ik het merendeel gisteravond al over de bok gehangen. Zo komen ze vrijwel zonder vouw op de foto. Omdat ik ontevreden was over enkele koeienhuiden die online stonden, heb ik deze opnieuw op de foto gezet. Daarnaast voorzie ik ze tegenwoordig van een RAL-kleur. Het is een hele klus elke keer maar de reacties zijn 100% positief tot nu toe. En daar gaat het om, nietwaar?


29 juli 2015

Ik merk het aan de verkoopcijfers: we staan weer in een tijdschrift genoemd. 'k Ben er alleen nog niet achter welk blad het is. Doorgaans weten we dit pas na een paar weken, als het bewuste blad in de postbus ligt. En om het nou aan een klant te vragen... dat gaat me iets te ver. Maar goed, omdat de koeienhuiden nu de tent uitvliegen, heb ik weer wat nieuwe op de site gezet. Neem gerust een kijkje bij de nieuwe huiden. Morgen volgen er nog meer!


29 april 2015

Oef, het lijkt wel of er niets meer gebeurt hier. Maar niets is minder waar. De reden dat ik niets meer schreef, lag aan het feit dat het druk-druk-druk was. De afgelopen weken zijn we verhuisd naar een heus winkel! Het bezoekadres is voortaan: Heerestraat 11 te Middelstum. De openingstijden staan op de site. Vroige week heb ik nieuwe kleine kalfshuiden online gezet en vandaag was het de beurt aan de grotere kalfsvellen. Verder heb ik een begin gemaakt met de nieuwe collectie koeienhuiden op de site te zetten, en hebben we nieuwe gestempelde huiden.
Ze. Zijn. Zo. Mooi.
Veel plezier!


16 februari 2015

Voor de verkoop van de koeienhuiden ben ik afhankelijk van goede foto's. En dat valt niet altijd mee. Iedereen begrijpt (althans, daar ga ik vanuit) wat een zwart/witte huid is. Maar een beigegrijze..? Een wildkleurige..? Olijfgrijs..? Om nog maar te zwijgen van de moeilijkheden die het geeft om deze aparte kleuren koeienhuiden op de foto te krijgen. Na enkele slapeloze nachten (nou ja..) heb ik iets bedacht. Voortaan krijgen deze bijzondere huiden een RAL-code mee. RAL is een coderingssysteem om kleuren van verf en andere coatings te definiëren. Ik voeg daar nu dus "koeienhuiden" aan toe. Aan deze codering zijn geen rechten te ontlenen want wat blijft, is dat uw eigen interieur (lichtval, overige inrichting) uiteindelijk bepalend is voor de kleur die de koeienhuid toont. Een uitbundig glanzende koeienhuid zal bij groene gordijnen een andere tint geven dan bij rode gordijnen, wanneer deze in de buurt van de koeienhuid hangen. Ik hoop van harte dat met deze codering het uitzoeken van een mooie, passende koeienhuid vergemakkelijkt.


19 januari 2015

Zo, na een enorm drukke decembermaand begint de rust een beetje weer te keren. Tijd dus om de voorraad aan te vullen. Vandaag was het de beurt voor nieuwe geitenhuiden en prachtige kalfshuiden. Volop keus dus weer!


1 november 2014

Het is vandaag de warmste 1 november ooit, lees ik net in de krant. En dat terwijl ik net nieuwe rendierhuiden online heb gezet! Toch wel een dierenvel dat je meer aan de winter doet denken, nietwaar? Afijn: wie zich vast wil voorbereiden op de echte winter en zijn of haar huis aan wil kleden met een rendierhuid: de mooiste staan hier.


11 oktober 2014

Omdat we primair een webshop zijn waarbij mensen de huiden vanaf een fotootje kopen, moeten de foto's duidelijk zijn en de teksten helder. Dat eerste valt niet altijd mee en het tweede vraagt soms om creativiteit. Vandaag heb ik aantal zeer exclusieve koeienhuiden online gezet. Deze huiden laten zich niet beschrijven als 'zwart/wit' of iets anders voor de hand liggends. Het zijn koeienhuiden die onder invloed van lichtval een andere tint aan kunnen nemen. Huiden die door hun intensieve glans kleuren van hun omgeving absorberen. En dan red je het niet met 'bruintinten'. Of grijs. Ik heb dus een nieuwe kleur koeienhuiden opgevoerd, nadat ik gisteren bij een vriendin haar nieuwe kat mocht komen bewonderen. Het ging om een birmees in een tint waar ik een paar koeienhuiden van heb liggen - maar waarvan ik geen idee had hoe ik ze moest noemen. Het is geworden: lilac ori. In de wereld van de birmezen en de siamezen een heel normale kleuraanduiding. Zoekt u de kleur op in Google dan krijgt u foto's te zien van deze katten. Die kleur.. daar heb ik nu een paar schitterende koeienhuiden van te koop. Hier kun u de nieuwe koeienhuiden bekijken. En bestellen, uiteraard.


8 oktober 2014

Zoekt u een natuurwitte rendierhuid? Ik heb er zojuist twee online gezet, bij de al bestaande collectie rendierhuiden. Twee maar..? Ja: twee stuks. Deze tint is zeldzaam voor een rendierhuid - dus ik ben allang heel blij dat ik twee van deze beauties heb weten te bemachtigen. Zoekt u dus iets exclusiefs? Dan is een witte rendierhuid wat u zoekt.


2 oktober 2014

De collectie geitenhuiden is uitgebreid met 15 nieuwe, uniek gefotografeerde exemplaren. U ontvangt dus daadwerkelijk de geitenhuid die u bestelt, en niet eentje die er maar een beetje op lijkt. Eerder deze week heb ik ook weer vijftien nieuwe koeienhuiden in de shop opgenomen. Het artikel in de Libelle zorgde er echt voor dat we meer koeienhuiden verkochten dan anders in deze periode van het jaar. Gelukkig had de looier net een nieuwe partij klaar, dus de mooiste huiden staan alweer bij ons online!


25 augustus 2014

Het artikel in Libelle was een groot succes! Vandaag heb ik dan ook als de brandweer 16 nieuwe rendierhuiden toegevoegd aan het assortiment. Ze zijn echt weer ontzettend mooi. En allemaal verwerkt in de Nederlands looierij. Er is veel vraag naar deze huiden, dus bezoek deze nieuwe rendierhuiden snel. Online bestellen is natuurlijk zo gepiept.

Naast 'echte' dierenhuiden hebben we nu ook 'nepperds': zebrahuiden en giraffehuiden. Nee, geen echte natuurlijk. Het zijn gestempelde koeienhuiden. Zoooo leuk! Kijk maar snel hier.


18 augustus 2014

... en het landelijke damesblad is... Libelle! In de serie "Bestenboel" zijn onze geitenhuiden, schapenvachten en een enkele koeienhuid deze week opgenomen op meerdere pagina's. Ik heb ze gescand - u vindt ze hier.


15 augustus 2014 - de vakantie zit er weer op

In de vakantie zijn er gelukkig weer aardig wat koeienhuiden verkocht, dus het werd tijd de voorraad aan te vullen. En omdat we volgende week weer in een landelijk damesblad staan (nee, ik verklap nog niet welk!) heb ik enkele extra huiden online gezet. Met lang golvend haar... en een grijze koeienhuid...
Ze zijn gewoon allemaal even prachtig! Nieuwsgierig geworden? Bekijk de nieuwe koeienhuiden dan snel!


24 juni 2014 - koeienhuiden assortiment uitgebreid

Met vijftien nieuwe huiden heb ik zojuist het assortiment koeienhuiden uitgebreid. Op ed bokken hangen er nog een stuk of veertig extra - die komen in de komende weken. Deze veertig zijn wel al gefotografeerd en gemeten dus mocht het nu zo zijn dat u uw koeienhuid niet ziet staan in het huidige assortiment: mail dan even (info@dierenvel.nl). Ik ga dan voor u op zoek. U ontvangt een foto en de gegevens als we een koeienvel hebben die aan uw wensen voldoet.


17 juni 2014 - de nieuwe site is live!

En oh, wat zijn we hier blij mee! Eindelijk kunnen onze huiden en vachten ook op de ipad besteld worden. En eindelijk heeft de site weer een frisse look. Er zullen zich in het begin nog wel wat kleine problemen voordoen, maar dat zie ik als een uitdaging. Mocht u dus iets tegenkomen dat naar uw idee niet klopt: laat het ons weten!


25 mei 2014 - het begin van een nieuwe collectie

Het aftellen naar de livegang van het nieuwe design van deze site is begonnen! Om het feest compleet te maken, heb ik vandaag ook een begin gemaakt aan de nieuwe collectie koeienhuiden. We hebben ze gisteren allemaal gefotografeerd en opgemeten. Bij elke koeienhuid riepen we "Oh..." en "Ah..." want ja: ze zijn weer s-c-h-i-t-t-e-r-e-n-d. Van uiterst exclusief witgoud met ivoor, tot supertrendy taupe.

En wat is dan het mooiste compliment? Dat één van de nieuwe koeienhuiden binnen een uurtje verkocht is! Die ga ik dus morgen verzenden.
Nu even naar buiten want het is zondag, en prachtig weer. Geniet er dus van!

P.S. de oplettende lezer begrijpt dat nog niet *alle* nieuwe koeienhuiden op de site staan. Dat gebeurt in de loop van de weken, want het is best een klus. Dus staat uw koeienhuid en nu niet tussen? Mail me gerust op info@dierenvel.nl.

 


22 mei 2014 - bijna 100 nieuwe kalfshuiden online

Zo - deze klus zit er weer op... Ik heb zojuist bijna 100 nieuwe kalfshuiden online gezet. En tjonge,w at zijn ze mooi. We hebben twee maten kalfsvel: de kleine maat en de medium koeienhuiden. Deze laatste zijn te herkennen aan de titel in het grijze balkje boven de foto: "GROOT kalfsvel" staat daar. Ook aan de maten van de huiden is het te zien.

De oplettende kijker zal zien dat de ondergrond van deze kalfshuiden anders is dan anders. Dat klopt: ik maak de foto's niet meer thuis. We mogen het lokale dorpshuis gebruiken en dat werkt zoveel fijner! Komend weekend gaan we daar ook enkele tientallen nieuwe koeienhuiden fotograferen. Doe komen dan in de loop van volgende week allemaal hier te staan. Nu koffie!

 


14 mei - 2014 - nieuwe damherthuiden online

Er waren nog maar een paar damherthuiden te koop, dus ik heb er zojuist een aantal nieuwe bijgeplaatst. Ze zijn echt zo mooi!

Verder zijn we al aardig ver gevorderd met de verbouwing van deze site. Binnenkort hopen we deze live te zetten... Echt heel spannend. Het ontwerp zoals het er vanaf het begin stond, heb ik helemaal zelf gemaakt. Maar door de vernieuwing van de technieken (voornamelijk het grote aanbod in tablets!) werkt het allemaal niet meer goed. Binnenkort is ook deze site helemaal "ipad-compatible" zoals dat heet. Kunt u gewoon uw koeienhuid, schapenvacht, rendierhuid of (natuurlijk) damherthuid bestellen met alle mogelijke apparaten. Ha! Daar verheug ik me nu al op.

 


17 februari 2014 - nieuwe rendieren toegevoegd

Afgelopen weekend ontvangen, nu alle zestien alweer online: de nieuwe rendierhuiden. Ik geef toe - ik heb wel eens mooiere foto's gemaakt. De zon wil zich niet echt laten zien vandaag. Maar aangezien er niet veel rendieren meer online stonden, had ik geen andere keus. Ik hoop dat uw rendierhuid er tussen staat!

 


12 februari 2014 - frisruikende geitenhuiden in de shop

Bij geitenhuiden denkt u misschien al snel aan die specifieke, muskusachtige geur. Die geur die sommige mensen heerlijk vinden, maar waarvan velen gruwen. Voor de liefhebbers van de geitengeur hebben we deze huiden natuurlijk in het assortiment. Even goed kijken, want ze staan temidden van koeienhuiden in de aanbieding.

Maarrrr... voor wie wil genieten van de schoonheid van een geitenvel, maar niet afgeleid wil worden door de geur, hebben we nu lekker fris ruikende geitenhuiden. Ze zijn afkomstig uit Duitsland. De geiten waren eigendom van particuliere boeren in Duitsland en de huiden zijn daar ook gelooid.

 


10 februari 2014 - alle koeienhuiden online!

Eindelijk! Eindelijk! Al sinds oktober hingen er 80 nieuwe koeienhuiden in het magazijn, maar door een hernia kon ik er niets mee doen. Afgelopen weekend hebben we ze eindelijk maar toch allemaal in één keer verwerkt. Gefotografeerd, gemeten, beschreven - en op de site gezet. Met gepaste trots toon ik u dan ook de nieuwe collectie koeienhuiden.

De kalfshuiden hebben permanent bezoek gekregen van de mini-koeienhuiden op deze pagina. Anders pasten de huiden niet allemaal op een pagina.
Ik hoop dat er een exemplaar voor u bij zit!
 


28 augustus 2013 - veel nieuwe rendierhuiden erbij

Het is er weer de tijd van het jaar voor: we kijken eens kritisch naar het interieur. De zomer loopt op z'n einde en dan komt de vraag: hoe zitten we er deze winter bij? Hoe willen we dat het er uit ziet? Dierenvellen zijn al jaren populair en ook komende winter zullen we veel schapenvachten, koeienhuiden en rendiervellen in de huiskamers zien.

Wanneer u een rendierhuid overweegt, bedenk dan wel dat een rendierhuid decoratie is. U moet erdus niet op willen zitten. En als tapijt zijn ze ook niet geschikt. De haren zijn holle buisjes, welke knappen onder druk van voet of bips.

Maar wie dit allemaal in acht neemt en goed voor zijn rendierhuid zorgt, heeft jarenlang plezier van de huid. Bestelt u uw rendierhuid bij ons, dan krijgt u informatie over het onderhoud bijgeleverd. Het is een eersteklas huid, verwerkt in Nederlandse looierij. U ontvangt de huid in perfecte staat en daarom geven we geen garantie op het afbreken van de haren. De rendierhuiden die ik zojuist online heb gezet, hebben een sticker op het vel om u daar attent op te maken.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan snel de nieuwe rendierhuiden!
 


19 augustus 2013 - collectie koeienhuiden uitgebreid

Kort maar krachtig: er staan weer enkele tientallen nieuwe koeienhuiden online! Ze zijn echt schitterend. Ga snel kijken!

 


13 juni 2013 - nieuwe kalfsvellen online

Oooh, wat zijn ze mooi... de nieuwe kalfshuiden glimmen je tegemoet! Het zijn echt de beste mini-koeienhuiden die je kunt vinden: gegarandeert.

 


9 april 2013 - nieuwe rendierhuiden in de shop

Zojuist heb ik weer nieuwe rendierhuiden op deze pagina geplaatst. Er zitten weer een paar heel bijzondere exemplaren bij. U heeft bij ons keus uit verschillende uniek gefotografeerde en beschreven rendierhuiden. Zo heb ik vandaag een paar huiden met een klassieke tekening op de site geplaatst, maar ook een paar met een kleurstelling en een tekening die ik nog niet eerder heb gezien.

Hou er bij de aanschaf van een rendierhuid wel rekening mee dat u de huid goed moet kunnen onderhouden. Een rendierhuid die slecht onderhouden wordt, laat haar los. Dat geeft heel veel troep en uiteindelijk een lelijke huid. Een rendierhuid is puur voor decoratie - u moet er niet op willen zitten. Daar is deze huid te kwetsbaar voor. Beter kunt u in zo'n geval een schapenvacht nemen. Een schapenvacht verhaart immers niet. Voor nadere informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

 


8 april 2013 - nieuwe kalfshuiden online

Op de pagina voor kalfsvellen vindt u een aantal nieuwe exemplaren - ik heb ze vandaag online gezet. De laatste tijd verkoop ik kalfshuiden vaak voor in de babykamer, als alternatief voor een vachtje op de grond.

Een kalfsvel is een kleine maat koeienhuid dus wie geen grote kamer heeft maar toch graag een koeienhuid wenst, komt met een kalfsvel als winnaar uit de bus.

Let wel op dat u de huid onderhoudt. Besteld u een huid bij ons, dan ontvangt u uiteraard bij de huid of vacht horende onderhoudsinformatie.

 


18 maart 2013 - collectie rendierhuiden uitgebreid

Zojuist heb ik weer een paar nieuwe rendierhuiden online gezet op deze pagina. Ze zijn werkelijk prachtig en van de beste kwaliteit, maar bedenk van tevoren goed: een rendierhuid is niet geschikt om op te zitten. Ook het gebruik als tapijt raad ik u sterk af. Eigenlijk is een rendierhuid alleen uitstekend te gebruiken als decoratie.

Een rendierhuid vraagt ook onderhoud. Deze informatie krijgt u wanneer u een huid bij ons besteld. Ook staat de tekst op onze site.

Onderhoud u de huid goed, dan zult u jaren plezier hebben van uw aangschaf.
 


13 maart 2013 - nieuwe koeienhuiden online

Is uw kamer niet heel groot maar wilt u toch graag een koeienhuid op de vloer? Kijk dan eens bij onze collectie kleine koeienhuiden. Ik heb er vandaag weer een vijftiental nieuwe aan toegevoegd.

 


31 januari 2013 - Schotse Hooglander en Lakenvelder te koop

Eindelijk is het me gelukt: ik heb een koeienhuid van een Schotse Hooglander en een koeienhuid van een 100% Hollandse Lakenvelder weten te bemachtigen. Echt, hier ben ik heel blij mee. Het zijn geen goedkope koeienhuiden, dat geef ik toe, maar ze zijn van een ongeëvenaarde schoonheid. Beide huiden zijn in Nederland verwerkt, dus over de kwaliteit valt alleen maar te jubelen. Het zijn allebei 100% Nederlandse natuurproducten.

 

Naast deze twee zeer exclusieve koeienvellen heb ik vandaag nog een twintigtal nieuwe exemplaren online gezet. U vindt ze hier.

 

Er zijn ook een paar koeienhuiden in de opruiming trouwens...

 


24 januari 2013 - nieuwe everzwijnhuiden online

Ik heb weer een paar everzwijnhuiden op de kop weten te tikken. Ze staan nu online op deze pagina.

Onze everzwijnhuiden hebben hun natuurlijke hoeven. Dit bewijst dat de huiden 100% handmatig gelooid en afgewerkt zijn: voor machinale verwerking worden de hoeven altijd verwijderd. In het land van herkomst (Polen) worden deze everzwijnhuiden vaak gebruikt als deurmat. De borstelige vacht heeft dezelfde werking als onze kokosmat.

 


24 september 2012: nieuwe kalfshuiden online

Kort maar krachtig: er staan weer enkele tientallen nieuwe kalfshuiden online. En ze zijn geweldig allemaal, stuk voor stuk!

 


20 september 2012: nieuwe rendieren online

Gisteren was ik weer bij de looier. Daar heb ik o.a. 25 nieuwe rendierhuiden gekocht. Vandaag staan de eerste tien al online.

In de loop van de komende weken zal ik ook de rest fotograferen, opmeten, beschrijven en online zetten. Momenteel gaat alles veel trager dan gewoonlijk, want sinds een paar dagen hebben we een pup in huis. Pip is momenteel 9 weken oud. Ze is ontzettend leuk, enorm leergierig en (uiteraard!) zeer gewild, maar ze moet nog erg veel leren. Dus duurt alles minstens zes keer zo lang. Want de rendierhuiden vanmorgen vond ze bijster interessant, maar ze mag er natuurlijk niet aankomen.

 Ook vandaag al gefotografeerd: 21 nieuwe kalfshuiden en 13 kleine koeienhuiden. Wanneer de kinderen slapen, zal ik die foto's gaan bewerken. Ik hoop deze nieuwe producten voor het weekend online te hebben.

 

 


 

10 september 2012: tientallen nieuwe koeienhuiden online

De laatste dagen kreeg ik steeds meer de vraag wanneer de nieuwe koeienhuiden online zouden komen. Vandaag is het eindelijk zover: hier zijn ze!

Over anderhalve week ga ik weer naar de looier om inkopen te doen. Heeft een bepaalde koeienhuid op het ook die niet hier online staat?  Laat het me weten op info@dierenvel.nl

Ik kan niets beloven, behalve natuurlijk dat ik mijn best voor u doe de beste koeienhuid (of rendierhuid, want ook daar ga ik naar kijken) uit te zoeken. Zonder aankoopverplichting, uiteraard...

 


1 september 2012 - nieuw: geitenvellen

De vakantie zit er weer op (we zijn naar Zweden geweest - prachtig...) en dus wordt er weer hard gewerkt. Op deze wisselvallige dag heb ik de geitenvellen eindelijk maar eens online gezet: kijk maar! Ik heb verschillende kleuren en groottes geitenvel online verkrijgbaar. Wanneer u op het kleine fotootje klikt, dan verschijnt er een grotere versie van die foto. Plus een beschrijving van de huid.

Let op: een geitenvel heeft een specifieke, muskusachtige,  geur. Niet iedereen is hiervan gecharmeerd. De geur kan echter vervliegen.  Lucht de ruimte waar de huid zich bevindt regelmatig.
 


13 juni 2012 - nieuwe koeienhuiden en kalfshuiden online

Sorry, sorry - ik liep enorm achter met het plaatsen van nieuwe koeienhuiden en kalfsvellen. Maar vandaag heb ik het allemaal goedgemaakt. Kijk maar eens even naar de nieuwe collectie kalfshuiden en het totale assortiment koeienvellen.

 


10 mei 2012 - nieuwe kleine koeienhuiden online gezet

Is uw (woon)kamer niet al te groot en wilt u toch een koeienhuid op de vloer? Dat kan. Kijkt u eens op deze pagina. Deze huiden zijn tussen de twee en drie vierkante meter. Hiermee zijn ze een stuk kleiner dan de gebruikelijke koeienhuid.

Vandaag heb ik weer een paar nieuwe kleine koeienvellen op deze pagina gezet.

 


2 april 2012 - nieuwe zwart-witte koeienhuiden online

Er staan weer een aantal nieuwe zwart-witte koeienhuiden online! Het zijn alllemaal eersteklas huiden met een prachtige glans, door mij persoonlijk ingekocht bij de Nederlandse looier.

 


20 maart 2012: nieuwe Normandische koeienhuiden online

Het onderwerp zegt het al: ik heb zojuist weer enkele nieuwe Normadische koeienhuiden online gezet. Op dit moment heb ik zeker nog 80 koeienhuiden in verschillende kleuren en tekeningen in het magazijn hangen die niet op de site staan. In de loop van de komende weken krijgen deze allemaal een plaatsje, uiteraard.

 


31 januari 2012: nieuwe rendieren online

Vanmorgen bracht de koerier een grote doos vol nieuwe rendierhuiden en nu staan ze alweer online. Het zijn prachtige huiden in lichte tinten. De mooiste vind ik zelf de rendierhuiden in off-white met grijs. Eerlijk gezegd had ik deze tint nog niet eerder gezien. Ik heb gelijk maar weer een nieuwe voorraad besteld, want ze gaan hard ;)

 


15 december 2011 - nieuwe kleine koeienhuiden

Zojuist heb ik een tiental nieuwe kleine koeienhuiden online gezet. Deze huiden zijn ideaal voor kleiner behuisden. Dus zoek je een koeienhuid maar is de kamer niet al te groot? Dan is dit een keurig alternatief.

 


7 december 2011: onze rendieren in Libelle

Rendierhuiden in Libelle 2011, van Dierenvel.nl Wat een leuke verrassing! Mijn moeder vertelde me dat we in de Libelle van deze week (wk 49, 2011) staan, met onze rendieren. Dus ik op een holletje naar de supermarkt. En ja hoor! 

 


16 november 2011 - nieuwe rendieren online

Vandaag heb ik weer twintig nieuwe rendierhuiden online gezet. U vindt ze hier. Zonder te overdrijven zijn ze stuk voor stuk van grandiose kwaliteit.

 

 


2 november 2011 - betalen met Mastercard en Visa mogelijk

Met gepaste trots kan ik melden dat 'k vanavond met succes Mastercard en Visa heb geimplementeerd op de site. Dit op veler verzoek.

 


 

1 november 2011 - meer afmetingen witte, geschoren schapenvachten

IJslandse schapenvachten (wit)
Zojuist heb ik twee nieuwe lengtes toegevoegd aan de geschoren, witte schapenvachten. We hebben ze nu in drie maten:

   •  

 


Daarnaast heeft de koerier gisteren weer twaalf heel fraaie Zuid-Amerikaanse koeienhuiden afgeleverd. Momenteel liggen ze te ontvouwen. Vanmiddag hoop ik ze allemaal te kunnen fotograferen, zodat ze vanavond online kunnen staan. En anders wordt dat morgen.

 

Naschrift: ze staan online. Hier vindt u deze Braziliaanse koeienhuiden. Twee stuks staan bij de aanbiedingen!


13 oktober 2011 - meer zwart-witte koeienhuiden online

Vandaag was het prima weer om de laatst ingekochte koeienhuiden te fotograferen. Toevallig waren het allemaal zwart-witte koeienhuiden. Ze zijn van de allerbeste kwaliteit, daar kunt u van op aan. Klik op de kleine foto of op de link 'meer info' onder het fotootje en u vindt een grotere foto, plus een korte beschrijving van de huid.

 


20 september 2011 - nieuwe huiden online

De afgelopen dagen ben ik heel druk geweest met het online brengen van nieuwe huiden. Dat houdt in dat ik ze eerst fotografeer en meet, de foto's vervolgens bewerk (nee, er wordt niets weggegumd o.i.d. - maar de foto's moeten wel passend zijn zodat ze allemaal toonbaar zijn) en beschrijf.

Zo hebben we nieuwe kalfshuiden, gestempelde koeienhuiden (zebra, giraffe en tijger!) en natuurlijke koeienhuiden.

In het magazijn heb ik nog tientallen andere koeienhuiden. In de loop van de komende weken zal ik deze allemaal op de site plaatsten.

 


11  september 2011  - nog twee dagen...

.. en dan ga ik weer naar de looier om een heleboel nieuwe koeienhuiden en rendierhuiden uit te zoeken! Ik verheug me er enorm op. Het duurt dan een paar dagen voor ik elke koeienhuid en elke rendierhuid heb gefotografeerd, gemeten en beschreven heb - maar dan is de collectie weer voor even compleet. Voor zo lang het duurt, want er is de afgelopen weken bijna niet tegenop te werken. Moet ik dan toch personeel gaan aannemen...? Ik doe het zo graag allemaal alleen!

 


4 juli 2011 - nieuwe damherten online

Het heeft natuurlijk veel te lang geduurd, maar nu staan eindelijk weer nieuwe damherten online. Wist u dat een huid van een damhert een leuk alternatief is voor een rendierhuid? Ze hebben wel wat van elkaar weg - en zijn een stuk voordeliger.

 


27 mei 2011 - meer koeienhuiden in de aanbieding

Het is weer gelukt: alle vorige week ingekochte koeienhuiden staan online! En omdat ik nu meer kopeienvellen in huis heb dan er plaats voor was op de site, heb ik er meer in de aanbieding opgenomen. Ik ben er in elk geval weer bere-trots op! Binnenkort de nieuwe damherten fotograferen, opmeten - dan kunnen ook die online.

Prettig weekend allemaal!

 


18 mei 2011 - nieuwe collectie koeienhuiden

Gisteren ben ik weer bij de looier geweest. En natuurlijk zijn de mooiste huiden weer met me mee naar huis gekomen. Op dit moment is nog niet alles gefotografeerd - dat hoop ik morgen te kunnen doen. Wel heb ik de nieuwe witte koeienhuiden online gezet. Ze zijn zo ongelofelijk mooi! Op de foto is dat nauwelijks vast te leggen - het spijt me. U kunt onze koeienvellen natuurlijk ook zelf komen bekijken. Op de reguliere openingstijd, maar ook op afspraakl. Mail of bel gerust!

 


22 maart 2011 - meer Argentijnse koeienhuiden online

Vandaag weinig tekst: ik heb weer wat Argentijnse koeienhuiden geplaatst. En eindelijk ook weer een paar nieuwe gestempelde koeienvellen:

 

 

 

 

 

 

Geniet van het mooie weer! Dat doen wij ook :)

 


21 februari 2011 - Argentijnse koeienhuiden

Vanaf vandaag hebben we ook Argentijnse koeienhuiden te koop! Deze komen rechtstreeks uit een looierij in Buenos Aires. Zoals u misschien weet, staat Argentinië wereldwijd bekend om hun rundvlees. Maar ook de huiden mogen er zijn!

 

Dat brengt me op het volgende: wist u dat een koeienhuid altijd een restproduct is? De dieren worden nooit geslacht voor hun huid.

De koeien worden door hun eigenaren gehouden  voor hun vlees en/of de melk. Wordt de koe geslacht en is de huid de moeite van het looien waard, dan gaat  deze naar een looier. Vervolgens kopen huidenhandelaren hier hun koeienhuiden in, om ze al dan niet nog verder te bewerken zodat ze bijvoorbeeld ondanks de grootte heel soepel zijn en een mooie afgewerkte rand hebben - zoals onze uit Nederlandse looierij afkomstige huiden.

Dit verder bewerken heeft natuurlijk wel z’n invloed op de prijs. Alles, maar dan ook echt alles, gebeurd namelijk met de hand! Het resultaat is er dan ook wel naar: mooier, zachter, soepeler dan deze huiden zult u nergens vinden. Punt. Uit.

 

Overigens worden de dieren niet altijd voor de vleesconsumptie geslacht. Ouderdom kan ook een reden zijn. Of kreupelheid. Het kan ook zijn dat het dier een aangeboren afwijking heeft waardoor het niet in de kudde kan opgroeien. Jammer genoeg weet ik niet per huid wat de reden van de slacht is geweest: dat wordt niet geadministreerd.

 

Terug naar de Argentijnse koeienhuiden: deze zijn een stuk voordeliger dan de in Nederland verwerkte huiden omdat het vel toch wel stugger is. Ook zijn de randen rauwer, minder gepolijst. Maar dat kan ook juist weer z'n charme hebben. En daarmee komen we bij onze doelstelling: we willen de beste koeienhuiden verkopen in elke soort, maat en prijs.

Voor elk wat wils!

 


 

9 februari 2011 - diverse nieuwe huiden online

Vanmorgen zijn er weer de nodige nieuwe huiden online gezet. Bekijk het nieuwe assortiment rendiervellen of onze nieuwe koeienhuiden.

Ook zijn er nieuwe aanbiedingen bijgekomen. Aanbiedingen van kalfsvellen en koeienhuiden staan nu op een aparte pagina.

Ter verbetering van de kwaliteit van de foto's hebben we een speciale lamp aangeschaft. Met deze lamp hoop ik een betere weergave van de prachtige vachten en huiden te kunnen geven.


18 januari 2011 - Dierenvel.nl op Twitter te volgen

Vanaf vandaag zijn we te volgen op Twitter, en wel op www.twitter.com/dierenvel

Op die plaats zal ik regelmatig in een paar woorden melden wat er allemaal gaande is.

Verder... heb ik vorige week weer de nodige grote koeienhuiden online gezet. Deze zijn te herkennen aan de bruine driehoeken in de bovenhoeken. Het verhaal achter de driehoeken is als volgt: normaal fotografeer ik de grote koeienvellen altijd buiten. In het magazijn heb ik geen ruimte en ook thuis ontbreekt het ons aan leeg vloeroppervlak om de huiden duidelijk op de foto te zetten. Maar buiten is het al weken nat, natter, natst! Geen weer dus om een koeienhuid buiten neer te leggen.

Gelukkig heb ik een vriendin met een grote boerderij. Zij bood haar woonkamer aan als fotostudio. Ik had alleen even geen rekening gehouden met tegenlicht. Nu kan ik best een beetje overweg met Photoshop, maar dit werd me te gortig. Dus bedacht ik de gordijntjes bij deze koeienhuiden... Je moet wat, nietwaar?

 


29 december 2010 -  nood breekt werkwijze

Gisteren heb ik weer enkele nieuwe rendierhuiden en koeienhuiden (maat small) online gezet. In het magazijn hebben we nog meer nieuwe grote koeienhuiden, maar helaas kan ik deze vanwege het weer nu niet fotograferen.

Dat zit zo: het magazijn ligt bomvol. Zo vol, dat er geen ruimte is om te fotograferen.

Grote koeienhuiden leg ik normaal gesproken altijd buiten om ze te fotograferen. Daar is ruimte en goed licht. Maar buiten is het al weken nat...

Om toch meer keus te bieden, nam ik gisteren een stapel rendierhuiden en kleine koeienhuiden mee naar huis. De nieuwe huiden herkent u nu aan de houten vloer op de achtergrond. Die vloer is van onze eigen keuken. Tja, soms moet je als kleine zelfstandige gewoon iets verzinnen.

Jammer genoeg is de keuken niet groot genoeg om de nieuwe grote koeienhuiden vast te leggen, dus moeten deze koeienvellen even wachten tot het droog is buiten. Maar u bent natuurlijk van harte welkom in Middelstum (Menthedaweg 32) om uw grote koeienhuid persoonlijk uit te komen zoeken!

We wensen iedereen een goede jaarwisseling en een geweldig, gezond 2011!

Warme groet, ook namens Jan Mark,
Edith

PS - zoekt u een schapenvacht, maar kunt u deze hier niet vinden? Kijk dan eens op onze webshop vol schapenvachten: www.schapenvacht.nl

 


15 september 2010 : weer nieuwe voorraad dierenvellen

Zojuist weer thuisgekomen van een bezoek aan de looier. De hele auto ligt weer vol met de mooiste koeienhuiden, kalfsvellen, rendiervachten en deze keer ook... geitenvellen! Zometeen breng ik alles naar het magazijn en met een beetje geluk (maar dan moet de wind wel gaan liggen!) kan ik er vanmiddag nog een aantal fotograferen. Vanavond of morgen staan ze dan online. Zoekt u dus een koeienhuid en staat deze niet in onze koeienhuiden-webshop, dan kan het zijn dat dit koeienvel gewoon in het magazijn ligt. Kom gerust langs! Vrijdagochtend zijn we geopend van 9 tot 11:45, maar steeds meer mensen komen op afspraak. Neem gewoon even contact op!

 


20 augustus 2010: meer schapenvachten online

Vanavond vandaag hebben we nog veel meer schapenvachten en lamsvachten online te koop. Neem dus gauw een kijkje op deze pagina.

We hebben witte, bruine, zwarte en bonte vachten. De lamsvachten zijn ook verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en kleuren. Ideaal voor baby's, maar ze bieden ook verlichting bij problemen als gevolg van doorliggen.

 


18 juli 2010: nieuwe koeienhuiden iets later online: camera kwijt!

Een dag later dan gepland staan de nieuwste koeienhuiden nu ook online. Het oponthoud werd veroorzaakt door een vervelend voorval: mijn camera verdween... Mogelijk heeft iemand gedacht dat de camera 'zomaar' op de stoep lag terwijl ik echt maar heel even in het magazijn was om nieuwe huiden te pakken. Wie al eens in ons magazijn geweest is, weet dat het gelegen is aan een heel rustige straat.

Mijn hoop op terugvinden van de camera is nu gevestigd op een briefje op het prikbord van de plaatselijke supermarkt plus een oproep op een veelgelezen lokale website.

Vandaag kon ik dus terug om de koeienvellen opnieuw, met een andere camera, te fotograferen. Het resultaat vindt u bij koeienhuiden.

Verder heb ik de site nog enigszins aangepast. Zo kunt u bij de koeienhuiden nu ook zoeken op prijsklasse en oppervlakte.

Heeft u suggesties ter verbetering? Laat het ons weten!

 


 

14 juli 2010: nieuwe collectie koeienhuiden

Zojuist heb ik weer enige tientallen nieuwe koeienhuiden op onze bok mogen leggen. In de komende dagen zal ik ze allemaal fotograferen en online gezetten. Het is momenteel een beetje schipperen met de tijd nu de kinderen vakantie hebben. Ik hoop dat u daar begrip voor kunt hebben.
 


23 juni 2010 -  aankoopadvies

Vanaf vandaag kunt u bij ons terecht voor gratis advies over de aanschaf van uw schapenvacht of koeienhuid. Dus twijfelt u over de vraag welke huid of vacht het best past in uw interieur, laat ons helpen. Het werkt als volgt: aan de hand van uw antwoorden op een aantal vragen maken wij speciaal voor u een een selectie uit ons assortiment. Deze selectie plaatsen we op een speciale, alleen voor u toegankelijke pagina binnen onze website. Alleen u krijgt van ons de link naar de pagina.

U kunt ons ook een foto van uw interieur sturen.

Verder nieuws: we hebben weer nieuwe rendierhuiden ontvangen. Ik heb ze natuurlijk al even bekeken en ze zijn p-r-a-c-h-t-i-g. Precies zoals ik ze wil hebben - mooi licht. Vanmiddag hoop ik tijd te hebben ze allemaal te fotograferen. Natuurlijk gaan ze dan ook snel online!

 


9 juni 2010: interieurtips online

We krijgen zo nu en dan foto's van klanten waarop ze laten zien hoe de bij ons gekochte huid of vacht in hun interieur staat. Geweldig leuk! Om u nog meer woonideeën te kunnen geven, heb ik vandaag  in de seizoenswinkel van Marleen Kirchhoff zelf de nodige foto's gemaakt. Dank je wel, Marleen, voor je gastvrijheid.

Normandische koeienhuiden in landelijk interieur Witte Ijslandse schapenvacht in interieur - landelijk wonen woonidee tip Kalfsvel in interieur - landelijk wonen met een kleine koeienhuid Huid van everzwijn en rendierhuid - landelijk wonen interieurtip

 


8 juni 2010: start actie "gratis schapenvacht t.w.v. € 55,-"

U krijgt nu een zalmkleurig of wit schapenvacht t.w.v. € 55,00 cadeau bij alle koeienhuiden, rendierhuiden en kalfsvellen.

Uw schapenvacht is 80-90 cm lang en echt heerlijk zacht.  

  • volg het winkelwagentje  
  • geef de gewenste kleur van uw gratis schapenvacht op bij 'opmerkingen' 
  • binnen twee werkdagen verzenden wij uw huid en vacht (en ook dat is gratis!)

Deze actie duurt zolang de voorraad strekt.

Inmiddels is de actie afgelopen~

 

Gratis schapenvacht bij bestelling rendierhuid, huid van damhert of everzwijn, kalfsvel of koeienhuid

 

Op deze foto ziet u links een voorbeeld van een naturel schapenvacht en rechts een voorbeeld van een witte schapenvacht.

De vacht die u ontvangt, kan in kleur en vorm iets afwijken.

 


1 juni 2010: lamsvachten online

Vanaf vandaag kunt u ook bij ons terecht voor lamsvachten in verschillende soorten en maten:  

  • naturel 
  • wit  
  • lichtblauw (leuk als kraamcadeau, voor een jongetje!)
  • lichtroze  (leuk als kraamcadeau, voor een meisje!)

Lamsvachten zijn ideaal voor baby's maar de gebruiksmogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos.
We hebben ook combinatiepakketen, zowel in de gekleurde lamsvachten (leuk voor een tweeling...!) als in de naturel varianten.

 


1 juni 2010 -  Normandische koeien beter te vinden

De Normandische koeienhuiden zijn nu ook apart te selecteren - handig! De zoekterm "Normandie" doet het nu dus ook.

Nu zijn het er misschien nog niet zoveel, maar later deze maand ga ik weer nieuwe huiden ophalen, dus ik neem aan dat er dan ook meer Normandiers komen.

Aan mij zal het niet liggen... :)

 


25 mei 2010 - damherten online

Zojuist heb ik het eerste deel van de damherten-huiden collectie online gezet.
Een voorproefje...

Huid van damhert, damherten huid

 


19 mei 2010 - everzwijnen online

De omschrijvingen moet ik nog schrijven, maar de everzwijn huiden staan online.

Huiden van wilde zwijnen, wild zwijn (everzwijn) huidEverzwijn huid, huid van everzwijnen (wilde zwijnen)Everzwijnen huid, huid van wild zwijn

 


 

18 mei 2010 - de bok in gebruik!

Koeienhuid op draagbok - met meerdere koeienhuiden

Gisteravond is de draagbok gearriveerd! Het was nog wel een heel gedoe om 'm op z'n plaats te krijgen. Hij was veel te breed voor de deur...
Met dank aan een accuboormachine kon de onderkant toch nog redelijk snel gedemonteerd worden. Samen tilden we het zware gevaarte in delen gekanteld door de deur, om 'm vervolgens achter de deur weer in elkaar te zetten.

Onze koeienhuiden hangen er nu zeer fraai bij. Het is echt een aanwinst, deze bok.

Verder kan ik melden dat 'k vandaag een deel van de everzijnhuiden gefotografeerd heb. Ik hoop ze vanavond nog online te kunnen zetten.

Komende donderdag ga ik weer naar de looier om nieuwe koeienhuiden, rendiervachten en kalfsvellen uit te zoeken. Dat is echt elke keer weer een feest! Nu maar hopen dat de zon de komende dagen mooi blijft schijnen zodat ik ze allemaal mooi op de foto kan zetten.

 


 

3 mei 2010 - draagbok

Draagbok voor koeienhuidenZo, de site is een maand in de lucht! Tijd om te vertellen wat er zoal gebeurd achter de schermen van Dierenvel.nl

We laten momenteel bij de lokale timmerman een speciale draagbok voor de koeienhuiden maken. Nog een week of twee geduld en dan is hij klaar.

Het voordeel van een dergelijke constructie is dat er geen vouwen in de koeienhuid komen. Bovendien staat het mooi in de winkel :) U kunt de koeienhuiden zo goed bekijken.

Volgende week zijn we druk met andere zaken en zullen er geen bestellingen uitgeleverd worden. Alle bestellingen geplaatst tussen vrijdag 7 mei en zondag 16 mei worden maandag 17 mei verzonden.

 


 

20 april 2010  - blog & reacties

Vanaf nu ga ik zo nu en dan een stukje schrijven over onze website, over de huiden en vachten en ons bedrijf. Het komt allemaal te staan onder het kopje 'blog'.

Verder kunt u vanaf vandaag reacties van klanten lezen op onze site. Ik ben natuurlijk zelf heel lyrisch over onze huiden en vachten, maar het is de vraag of ik objectief ben. Nietwaar? Dus laat ik vanaf vandaag onze klanten, als ze dat willen althans, vertellen wat ze van onze website of het assortiment rendierhuiden, schapenvachten en koeienhuiden vinden.

Groetjes, Edith Hof